dissabte, 9 d’octubre del 2010

Captura i control

Ara que la part òptica ja està resolta, aquesta entrada serà la primera dedicada al control i captura.

Com ja vam dir intentarem digitalitzar la pelicula   fotograma a fotograma. El procediment consistirà en avançar la pelicula per exposar un fotograma, digitalitzar-lo, i repetir fins al final. Cada fotograma quedarà desat individualment a disc en un fitxer d'imatge.

La captura no serà en temps real, però aquest és el preu a pagar per maximitzar la qualitat.

Així doncs, cal incorporar un sistema per controlar el projector. Aquesta lògica es pot implementar per software en un PC, i s'encarregarà de controlar motors, sensors i de digitalitzar els fotogrames.

En definitiva, el que estem fent és crear un "robot" controlat des d'un PC, i si és possible, ho farem integrant components robotics ja existents, que puguin cooperar entre ells.

Una família d'aquests components són els que són compatibles amb el BUS I2C (Inter-Integrated Circuit).

I2C Bus logo
El BUS I2C el va dissenyar Philips per interconectar perifèrics i CPU's, i avui en dia forma part de la interconnexió dels components interns de molts dels aparells que tenim a casa, inclosos electrodomèstics, televisors i mòbils.

En particular necessitarem: Un motor, un controlador de motors, sensors infrarojos de proximitat i un adaptador USB per incorporar el PC dins el BUS.

Concretament:
  • El controlador de motors "Devantech MD22": Aquest controlador s'alimenta entre 5V-24V i permet controlar fins a dos motors DC de 5A com a màxim cada un. Sols necessitarem controlar un motor.


MD22


Line Following Sensor



Single Sensor

  • L'adaptador I2C és el "Devantech USB-I2C": Aquest adaptador ens permet l'accés al BUS de forma molt senzilla. Sols cal instalar-ne el controlador i es crearà un nou port sèrie on escriure les comandes i llegir-ne els resultats.

USB-I2C

    
  • Un motor DC de 12V, 120rpm, 8.8kg-cm i 1.5A màxim.

GHM-02


I2C Expansion Board


  •  La videocamera ha estat la "Panasonic SD9" (hdmi 1080i, zoom X10), i  la capturadora la "Blackmagic Intensity Pro".


SD9



Intensity Pro
  
I per últim, dir que el llenguatge de programació ha estat el Visual C++.




4 comentaris:

Ernest ha dit...

Es possible obtindre esquema electrónic i texte de programació?

Jaume ha dit...

Hola Ernest,

En quant a l'esquema electrònic, dir que els components ja venen muntats i sols cal fer les connexions entre ells. Aquesta informació es pot trobar als manuals de cada un.

En quant al software, es tracta d'un projecte massa complex, i no tindria sentit facilitar solament el codi, sense cap documentació. Puc intentar, però, publicar algun detall si hi ha interès en algun tema en concret

Damon ha dit...

Felicidades Jaume

excelente trabajo, pero wow no lo dejas complicado para los que nos somos tan "manitas" pero tampoco queremos pagar mucho por telecinar nuestros proyectos aún así intentare montarlo espero me salga bien enhora buena de nueva cuenta. si algun día vendes tu "robot" comunicalo jejje

saludos

Jaume ha dit...

Hola Damon,

Ten en cuenta que una parte muy importante de este proyecto es el software que se encarga del control i de la captura de los fotogramas. En este caso está hecho a medida y no tengo previsto distribuir el código, aunque intentaré dar algún detalle si alguien necesita ayuda.

Suerte!